Harde schijf kapot

Het meest breekbare onderdeel van een pc of laptop. De harde schijf. Bij een kleine trilling of schok kan de harde schijf kapot gaan. De diagnose harde schijf kapot komt voor veel mensen hard aan, vanwege belangrijke data, zoals foto’s en administratie die verloren is gegaan.

Om te beginnen, het belangrijkste advies: Backup uw data. Zo heel moeilijk is het niet. Er zijn tal van backup tools beschikbaar, maar in de meeste gevallen volstaat simpelweg het kopiëren van uw belangrijke data naar een externe harde schijf. Deze vindt u voordelig in onze webshop. Wanneer uw harde schijf kapot gaat, dan heeft u tenminste nog een backup van de data.

Wanneer uw harde schijf kapot is, maar de pc toch nog opstart, is de hoeveelheid arbeid beperkt. Er kan dan een “image” gemaakt worden van uw oude schijf en deze kan naar de nieuwe schijf gekopieerd worden. Met deze methode zal uw desktop er weer nét zo uitzien als tijdens de mankementen, maar zal de pc geen klachten meer vertonen.

Een kapotte harde schijf die ervoor zorgt dat de pc écht niet meer opstart, levert iets meer uitdagingen op. Met onze hulpmiddelen kunnen we in veel gevallen nog wel (delen van) de data benaderen en kopiëren. Op een nieuwe harde schijf moet dan ook een nieuwe Windows installatie gedaan worden. Alle software die u daarnaast geïnstalleerd had, moet ook opnieuw geïnstalleerd worden. Als laatste rest nog de data terug overzetten. Let op: Alleen met een geldige Windows licentiecode is een herinstallatie mogelijk.

harde-schijf-kapot

Afhankelijk de grootte van de huidige harde schijf, kan een nieuwe gekozen worden. Harde schijven hebben we in het assortiment vanaf 500 GB. Prijzen en info over onze harde schijven vindt u in de webshop. Een herinstallatie van Windows kost € 38,50. Een image maken/overzetten € 29,- Backup van data + mail: € 27,50.

Worden de kosten te hoog? Misschien bent u toe aan een nieuwe desktop?

Harde schijf kapot